Professioneel wassen en de hardheid van water
Er wordt vaak verwezen naar de hardheid van water en het feit dat men er mee moet rekening houden bij de wasbehandeling en het gebruik van wasmiddelen. Waar slaat dit allemaal op en is het inderdaad van belang?
Wat betekend de hardheid van water?
De term ‘hardheid van water’ slaat op de hoeveelheid opgeloste calcium- en magnesiumzouten in water. Om de hardheid van water uit te drukken wordt de Franse graad (°F) of de Duitse graad (°D) gebruikt. Hard water bevat veel Calcium en Magnesium. Calcium en Magnesium zijn echter onontbeerlijk voor onze gezondheid. In hard water wordt veel van de zeep gebruikt om het water zachter te maken in plaats van het reinigen van de kleding.
Water is een essentieel element in welke wasserij dan ook. De kwaliteit van het water dat gebruikt wordt in het wasproces kan een direct effect hebben op de uitstraling en levensduur van kleding en textiel.
Veel industriële wasserijen zijn bezorgd over de hardheid van het gebruikte water en vanwege dit probleem, meer zeep en synthetische wasmiddelen nodig zijn waar men wast met hard water.
Wanneer is water hard of zacht?
- 0 - 7 °F: heel zacht
- 7 - 15 °F: zacht
- 15 - 22 °F: gemiddeld
- 22 - 32 °F: vrij hard
- > 32 °F: hard
Is er een oplossing?
Water kan onthard worden. Wij vertellen u graag meer hierover.